Namens Mij Logo
Namens Mij
Een persoonlijk gebaar
Verschillende houtsoorten voor een borrelplank
Informatief

Verschillende houtsoorten voor een borrelplank

Er is een keuze uit verschillende houtsoorten voor een borrelplank. Elk met een eigen karakter.
Wij, bij NamensMij, bieden voornamelijk massief Eiken en massief Beukenhout aan. Dit is kwalitatief hoogwaardig hout, wat een stijlvolle luxe uitstraling heeft.
Het is wat kostbaarder dan mango, acacia of esdoorn hout, maar dat merk je ook direct aan de kwaliteit van het Eiken en Beuken hout dat wij aanbieden. 

Ga je voor kwaliteit, luxe en een stijlvol cadeau? Kies dan voor de borrelplanken van Namensmij.nl. Deze zijn naast de topkwaliteit ook nog eens handgemaakt, waardoor ze allen uniek zijn! Een cadeau in deze klasse vindt je niet gauw!

Massief Beukenhout

Beukenhout heeft een rustige uitstraling en is doorgaans wat lichter van kleur. Dit hout is ideaal voor het graveren van afbeeldingen.
Deze houtsoort raden bij dan ook bij uitstek aan voor het laten graveren van uw foto.
Inmiddels hebben wij zéér ruime ervaring in het graveren van afbeeldingen op onze planken, waardoor we vrijwel van iedere afbeelding iets moois weten te maken. Mocht dit niet lukken, dan nemen we altijd even contact met u op en komen we samen tot een goede oplossing.
Wij streven altijd naar 100% klanttevredenheid, dus u mag erop vertrouwen dat we tot een mooi eindresultaat komen samen.

Natuurlijk is beukenhout naast het graveren van afbeeldingen ook uitermate geschikt voor alle overige graveringen. Zoals teksten, handgeschreven tekst, tekeningen, familiewapens, logo’s of net wat uw wens is.

Massief Eikenhout

U kiest voor Eikenhout als u van een wat stoerdere, robuustere uitstraling houdt. Eikenhout heeft een warme, luxe uitstraling en is bij uitstek wat donkerder en gevlamder van kleur. Dit maakt het uitermate geschikt voor het graveren van tekst en of een logo, familiewapen, of bijvoorbeeld een tekening van kleinkinderen.
Onze smalle rechthoekige eiken planken zijn gemaakt uit 1 stuk Eikenhout. Onze ronde planken van 25cm doorsnee en 40cm doorsnee bestaan uit lamellen die in de fabriek aan elkaar gelijmd zijn, wat ervoor zorgt dat het hout minder snel kromtrekt.

Eiken is door zijn donkerdere kleur, gevlamde en of gelijmde stukken minder geschikt voor gravering van een foto. Dit doordat er veel kleurverschil zichtbaar is en daardoor de afbeelding niet duidelijk uitkomt.

Wij raden het laten graveren van een foto dan ook af op onze Eikenhouten planken.

"Beukenhouten en Eikenhouten borrelplanken zijn duurzaam en je hebt er (mits juist gebruik) jaren plezier van. Beuken en Eiken zijn een harde houtsoort. Je kunt deze plank dus goed als hapjes-, borrel- of tapasplank gebruiken."

Tips voor onderhoud van uw borrelplank

De planken zijn direct klaar voor gebruik!
Voor elke plank geldt dat ze behandeld zijn met een druivenpit olie. De plank is daarmee beschermd tegen vocht en vuil. Je kunt de hapjesplank dus meteen gebruiken. Vet de plank zelf ook regelmatig in zodat je langer plezier houdt van jouw serveerplank.


We raden aan de plank niet te gebruiken als snijplank, dit komt de afbeelding niet ten goede. Bij het gebruik van kleurstof en of vette producten raden wij aan een servet eronder te plaatsen, dit omdat de kleurstof wel in het hout kan trekken. Dit wordt naar langere tijd wel weer minder zichtbaar, maar voorkomen is beter.

Druivenpitolie is een koudgeperste, 100% natuurlijke en plantaardige olie, uit druivenpitten.  Druivenpit olie is Hypoallergeen en Vegan.


Vet uw houten borrelplank regelmatig in met een plantaardige olie. Dan verlengt u de levensduur van uw plank. U kunt hiervoor bijvoorbeeld ook een druivenpit olie gebruiken of een minerale olie. Deze zijn te koop bij o.a. de supermarkt. Gebruik geen olijfolie voor het in oliën van uw plank. Olijfolie gaat plakken en trekt uiteindelijk vliegen aan.

U kunt met een keukenpapier of droge spons de olie aanbrengen op de plank. Laat de plank vervolgens goed drogen. Eventueel kunt u deze handeling nogmaals herhalen.

Hoe maak ik mijn borrelplank schoon?

Maak na gebruik als hapjes of serveerplank de houten plank schoon met een droge doek of indien nodig met water, met de hand.

Zet een houten plank nooit in de vaatwasser, dan trekt de plank krom of gaat scheuren. Liefst na gebruik van water rechtop laten drogen.

Een greep uit ons assortiment