Namens Mij Logo
Namens Mij
Een persoonlijk gebaar
Alles over siliconen kinderservies
Informatief

Alles over siliconen kinderservies

Is siliconen kinderservies veilig voor kinderen?

Een relatief nieuw materiaal voor kinderservies is siliconen. Siliconen is vrij van BPA. Omdat het een zachter materiaal is, is het ideaal voor kleine kindjes met doorkomende tandjes.
Siliconen materiaal als kinderservies is veelvuldig getest en komt veilig uit deze testen.
De Belgische organisatie Test Aankoop heeft in 2014 een onderzoek gedaan naar siliconen bakvormen. Volgens hen zou er alleen mogelijks gevaar ontstaan bij het verhitten van siliconen producten. Daarom is het advies je siliconen producten niet hoger te verwarmen dan 200°C. Zolang je dat niet doet zijn 100% siliconen helemaal veilig om uit te eten.

Bovendien is silicone een niet poreus materiaal waardoor bacteriën weinig kans maken. Ook zal het materiaal niet snel verkleuren.

Geschikt voor in de vaatwasser, diepvries, magnetron en oven:

Geschikt voor temperaturen van -40 °C tot 200 °C. Kan dus veilig in de vaatwasser, magnetron en oven.

Gravering naam of tekst door NamensMij

Bij NamensMij.nl bieden wij de service aan om deze prachtige siliconen kinderserviesjes te voorzien van eigen Naam en of Tekst.
Wij graveren dit in het siliconen materiaal. Dit zodat de gravering goed zichtbaar blijft, ondanks veelvuldig gebruik. Dit graveren gebeurd m.b.v. een laser-graveermachine, wat na gravering een witte waas achterlaat op het materiaal. Wij reinigen dit grondig alvorens we het verzenden, echter kan de witte waas nog wel wat terugkomen. Wij adviseren dan ook, uw siliconen kinderservies, na ontvangst in de vaatwasser te reinigen vóór gebruik.

Siliconen als duurzaam materiaal

Deze siliconen servies setjes zijn zeker duurzaam. Buiten het feit dat ze jarenlang meegaan, worden ze ook nog eens gemaakt van niet fossiele brandstoffen. Daarnaast is dit materiaal onbreekbaar, waardoor het eindeloos gebruikt kan worden.

Tips voor het veilig gebruiken van dit siliconen kinderservies

Breng dit servies niet in contact met vuur.
Voorkom krassen, gebruik geen scherpe voorwerpen.
Niet boven de 200 graden gebruiken.

Wat zijn nu de voordelen van een bord en of kommetje met zuignap?

Zoals alle mama’s en papa’s wel weten gooien jonge kinderen nogal eens graag met hun bordjes of kommetjes.
Om dit te voorkomen bieden wij kinderservies met een zuignap aan, onder zowel het bordje als het kommetje. De zuignap hecht zich stevig vast op een gladde tafel of eet tray, waardoor je kindje zijn/haar bord niet zomaar van de tafel kan gooien. Dat bespaart alle mama’s en papa’s een hele hoop opruimen, FIJN!


Bovendien is servies met een zuignap het beste servies om kinderen zelfstandig te leren eten. Het servies blijft stabiel staan en laten kindjes ontdekken zonder dat ze hun bordje kunnen rondzwieren. Onze siliconen bordjes en of kommetjes zijn heel stevig en dus ideaal om zelfstandig mee te leren eten.

Een greep uit ons assortiment